Domů » Malé spotřebiče » Vybíráme nejlepší mlýnky na maso pro rok 2024

Vybíráme nejlepší mlýnky na maso pro rok 2024

Mletí masa svépomocí, tzn. doma je jeden ze způsobů, jak si vychutnat výtečné klobásy, masové kuličky, hamburgery a mnoho dalších pokrmů. Přípravou těchto pokrmů získáte zcela nový zážitek.  Pomocí kvalitního mlýnku na maso si můžete vybrat části masa, které máte rádi, zvolit si hrubost mletí, můžete dokonce vytvořit zdravější syrové krmivo pro vaše chlupaté členy rodiny.  Mlýnek je také nákladově mnohem efektivnější než nákup mletého masa v supermarketu. Navíc si budete jisti, že vaříte s výhradně čerstvým masem. Mletí vlastního masa vám může pomoci snížit nejen účty za potraviny, ale snížit také spotřebu „nebezpečných“ přísad, jako jsou různé druhy „éček“ a umožnit vám vychutnat si výborná jídla.

Pokud uvažujete o koupi mlýnku na maso, ale nejste si jisti, podle čeho vybrat ten nejlepší, jste na správném místě. Existuje spousta faktorů, které musíte zvážit před samotným nákupem mlýnku na maso.

Pojďme se podívat na tipy a rady při výběru nejlepšího mlýnku na maso a také na recenze 5 nejlepších mlýnku na maso dle zkušeností spotřebitelů.

Nejprodávanější mlýnky na maso 2024

V tabulce naleznete přehled nejoblíbenějších mlýnků na maso dle Heureka.cz v době publikace článku.

Jak vybrat nejlepší mlýnky na maso?

Pokud nejste profesionální kuchař, je pravděpodobné, že o mlýncích na maso příliš nevíte. A to znamená, že se při nákupu budete pravděpodobně cítit docela bezbranně. Abychom vám pomohli, podívejme se na důležité funkce, které je třeba zvážit před koupí samotného nejlepšího mlýnku na maso.

Typ – mlýnky na maso rozdělujeme do dvou základních skupin

  • Ruční mlýnek
  • Elektrický mlýnek

Ruční mlýnky si pamatuje téměř každý z dob minulých. Jednalo se o litinový typ mlýnku, který se připevnil ke stolu pomocí šroubu. Dnes se můžete setkat se stejným typem mlýnku – nebo jeho věrnou kopií, ale bude to za mnohem vyšší pořizovací cenu, než jste za něj zaplatili kdysi dávno. V nízké cenové kategorii pořídíte plastový ruční mlýnek. Je pravda, že nevydrží tak, jako ten litinový, ale účel splní. Nevýhoda ručního mlýnku spočívá ve vynaložení fyzické síly při mletí.

Elektrické mlýnky na rozdíl od ručních mlýnku ušetří čas a fyzickou sílu. Stačí je jen zapnout do zásuvky, vložit maso a zmáčknout příslušné tlačítko. Samozřejmě lepší, ale taky dražší jsou mlýnky v nerez provedení. Vydrží mnohem déle než plastové elektrické mlýnky. Velká výhoda elektrických mlýnků je jejich široké příslušenství jako například-nástavec na masové kuličky, nástavec na plnění párků a spousta mlecích disků.

Příkon – když mluvíme o příkonu, odkazujeme na sílu motoru, kterým je každý mlýnek vybaven. Motor je zdaleka jednou z nejdůležitějších částí mlýnku na maso. Pokud se chystáte na koupi elektrického mlýnku, vyberte si takový model, jehož příkon bude alespoň 600 W. Z velké části záleží na tom, kolik masa budete zpracovávat, jak často plánujete přístroj používat, a hlavně rozdíl v ceně. Mlýnek na maso s 600 W bude levnější, než profesionální mlýnek s 1500 W.

Materiál – Další z věcí, na kterou se zaměřit při výběru nejlepšího mlýnku na maso je použitý materiál. Mlýnky na maso mohou být vyrobeny z oceli, hliníku, nebo plastu. Plastové mlýnky na maso jsou nejlevnější a jsou obvykle menší velikosti. S plastovým mlýnkem nečekejte žádné zázraky. Nejen, že jeho životnost bude kratší oproti nerezovému mlýnku, ale neporadí si ani s větším množstvím masa najednou. Nerezové mlýnky jsou rozhodně odolnější a mají delší životnost. Hliník vydrží podstatně déle než plast, ale jeho nevýhoda je, že časem podlehne korozi.

Příslušenství – Dobrý mlýnek na maso není jen výkonný a spolehlivý, ale je natolik univerzální, aby zvládl celou řadu úkolů. Některé mlýnky na maso jsou vybaveny několika užitečnými doplňky a příslušenstvím jako jsou: mlecí disky s různými úrovněmi mletí, nebo nástavcem pro výrobu uzenin, plničem střívek, nástavcem na kebbe (masové kuličky) a mnoho dalšího. Takové příslušenství se vám bude hodit, pokud máte v úmyslu vařit širokou škálu masových pokrmů.

Údržba – Při nákupu byste také měli věnovat zvýšenou pozornost údržbě mlýnku. Některé se čistí mnohem snadněji než jiné. Stejně jako u mnoha spotřebičů, když pracujete s masem, tak budete muset stroj po každém použití vyčistit. Proto musí být mlýnek na maso snadno rozebíratelný, aby se daly veškeré části přístroje snadno vyčistit.

Doufáme, že vám náš článek pomohl v rozhodování. Před zakoupením mlýnku na maso vždy vezměte v úvahu svůj životní styl, zvyky vaření a velikost vaší kuchyně. Tímto způsobem nakonec vyberete nejlepší mlýnek na maso, který splní všechny vaše potřeby a očekávání.

Nejlepších 5 mlýnků na maso z různých kategorií

Kenwood MG 700

Kenwood MG 700 - nejlepší mlýnky na masoJako první nám naši pětici otevírá špičkový elektrický mlýnek na maso Kenwood MG 700 s příkonem 2000 W. Hlavní výhodou tohoto mlýnku je jeho všestrannost. Mlýnek je vybavený 3 mlecími disky na jemné, střední a hrubé mletí, nástavcem na plnění párků a klobás a nástavcem na kebbe, což jsou masové kuličky. Dále mlýnek disponuje kovovou násypkou s víkem proti prachu, zpětným chodem nebo tepelnou resetovací funkcí. Mlýnek je vyrobený z hliníku, který vám zaručí dlouhou životnost přístroje. Bonusem je umletí 3 kg masa za minutu.

Pro

  • Rychlost mletí
  • Robustnost
  • Možnost zpětného chodu

Proti

  • Hlučnější

Najít nejnižší cenu

Porkert č.5

Mlýnek Porkert č.5Jako další jsme vybrali tradiční ruční mlýnek značky Porkert, který je na trhu přes sto let. Tento mlýnek na maso je natolik oblíbený mezi uživateli, že v naší pětici nemůže chybět. Mlýnek je vyrobený z jakostní šedé litiny povrchově upravené potravinářským cínem. Samozřejmostí tohoto mlýnku je certifikát zdravotní nezávadnosti. Mlýnek disponuje řeznou deskou o průměru 4,5 mm a využít jej můžete na přípravu mletého masa, hamburgerů a jiných pokrmu. Výhodou je úplné rozebrání mlýnku a snadná údržba.

Pro

  • Český výrobek
  • Snadná údržba
  • Robustní a pevná konstrukce

Proti

  • Složitější nasazení kliky

Najít nejnižší cenu

ETA Ambo II 3075

ETA Ambo II 3075ETA Ambo II 3075 je elektrický mlýnek na maso vybavený motorem s příkonem 1200W. Výhodou oproti některým levnějším modelům je fakt, že oba převody, kterými je motor vybaven, jsou vyrobeny z kovu. To zajišťuje lepší životnost převodů oproti těm vyrobeným z plastu.

Dle výrobce je mlýnek schopen zpracovat až 2,2 kg masa za minutu. Dle jednoho zákazníka zvládl bez problému zpracovat maso z půlky prasete.

Součástí balení je poměrně bohaté příslušenství. K dispozici jsou 2 mlecí destičky určené na střední a hrubé mletí. Potěší nástavec na plnění uzenin jako jsou klobásy, párky nebo jitrnice. Z dalšího příslušenství můžeme vypíchnout např. 4 bubínková struhadla, které můžeme využít např. na strouhání brambor na bramborové placky nebo i mrkve na zeleninový salát.

Pro

  • Použití kovových dílů
  • Kompaktní
  • Příslušenství

Proti

  • Vyšší hlučnost

Najít nejnižší cenu

Clatronic FW 3506

Clatronic FW 3506Clatronic FW 3506 je mlýnek na maso o příkonu 1200 W, což zaručuje dokonalý výkon. Materiálem mlýnku je kov, který garantuje dlouhou životnost a přední panel je potažený chromem. Nejen, že vám dlouho vydrží, ale díky jeho elegantnímu designu bude „perlou“ vaší kuchyně. Mlýnek disponuje 3 ocelovými mlecími disky, nástavcem na výrobu koláčků, nástavcem pro plnění střívek a nástavcem na kuličky Kebbe. Výhodou tohoto mlýnku je zpětný chod a úložný prostor na příslušenství. Hmotnost celého stroje je 5 kg.

Pro

  • Malý a skladný
  • Dostatečně silný výkon
  • Pěkný design

Proti

  • Hlučnější

Najít nejnižší cenu

Bosch ProPower MFW68660

Bosch ProPower MFW68660Bosch ProPower MFW68660 je flexibilní mlýnek, který kromě mletí masa zvládne i jiné funkce. Celkově tento mlýnek o příkonu 800W nabízí 20 funkcí, mezi které se řadí např. strouhání zeleniny a sýru, lisování ovoce nebo pěchování klobás a párků.

Díky výkonnému motoru pracuje mlýnek rychle a spolehlivě. Při mletí s hrubou „šajbou“ nebudete pomalu stíhat maso ládovat do plnícího otvoru. Výrobce uvádí, že mlýnek zvládne pomlít až 4,3 kg masa za minutu.

Celkově se jedná o povedený a relativně malý přístroj určený pro domácí použití.

Pro

  • Vysoký výkon
  • Víceúčelovost – zastane např i funkci odšťavňovače
  • Relativně skladný

Proti

  • Některé díly vyrobeny z plastu
  • Vyšší cena

Najít nejnižší cenu